Food Matters!

Food Matters – Har ni inte sett denna dokumentär så gör det!

Vi är vad vi äter. Att bota sjukdomar med mat är bättre än att bota med medicin. Man går inte till kärnan av problemet idag. Förr i tiden när vi inte hade läkemedel så botades sjukdomar med kost. Några exempel är högre dos av C-vitamin mot cancer! Bröd togs bort från kosten för att hålla sockersjuka (diabetiker) friska. Idag har vi läkemedel som är kemiskt framställda. Vi måste lämna in oanvända mediciner till speciella insamlingar (får inte kastas i soporna) men i våra kroppar är det ok att stoppa dem! Det är inte klokt!

En annan film Food Inc visar hur kvaliteten på vår mat blir sämre. Vi får anstränga oss för att få tag i bra mat som innehåller mycket vitaminer och mineraler. Som jag skrivit i tidigare blogginlägg så är tillskott bra att ta idag även om vi försöker äta bra. Lifepak/g3 och Marine Omega (omega 3) i kombination med riktig mat är därför bra för oss. Det är förebyggande och håller oss friska. Riktig mat upplever jag är svårare att hitta med all matfusk där fokus är att producera mer för att kunna sälja mer och tjäna mer pengar. En ond cirkel…

LP, g3, MO kombinerat med riktig mat är värt pengarna! Vi måste bara hjälpas åt att förmedla detta för många saknar kunskapen eller vill inte se sanningen. Egentligen är det inte så svårt att förstå.

Men varför används inte maten som medicin av sjukvården?
Jo därför att läkemedelsföretagen tjänar inga pengar på att vi håller oss friska. Läkemedelsbranschen har stort inflytande på utbildningarna av läkare/sjukvårdare m.m. De lär sig hur de med hjälp av mediciner kan hjälpa människor. De går inte till kärnan av problemet. Är man t.ex. diabetiker och inte tål blodsockerhöjande mat. Varför då råda dem att äta fettsnålt och mer kolhydrater och lösa det genom att spruta in medicinskt tillverkat insulin? För att de vet att insulin hjälper mot symptomen. Men hur bra är det?

Den hemska sanningen…

Vi får inte glömma att kroppen kan läka sig själv. Du tankar väl inte diesel i din bensinmotor? Svårare än så är det inte.

image

foodinc5x7v304724230479

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s