Nyttigt är godast!

Kvällsmålet blev idag lax i ugnen med en bädd av crème fraîche och färskpressad vitlök. Till det en quinoasallad med stekt sparris, purjolök och rostade nötter. Mumma!

Det är viktigt att få i sig Omega 3 för att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar. Idag får vi i oss alldeles för mycket omega 6 från spannmålsprodukter. Vi behöver en 1:1 balans av omega 3 och 6 och idag är det 6:1!

Värt att nämna att de flesta omega 3 kosttillskott innehåller fiskleverolja och många laxodlingar matas med spannmål. Detta innebär att där inte bildas tillräckligt mycket omega 3 i laxarna.

Ett bättre val av kosttillskott är Marine Omega som innehåller krillolja. De är små kräftdjur med mycket omega 3 som inte påverkas av sin omgivning på samma sätt som fiskarna då de lever ute i havet. Till skillnad mot fiskolja så innehåller krillolja även fosfolipider (en grupp av fetter) och astaxanthin (en kraftfull antioxidant) vilka ger krillolja unika och intressanta biologiska egenskaper. Dessa antioxidanter samverkar för att uppehålla vitala funktioner i hjärnan, levern, huden och andra organ. Den består också av naturligt vitamin A och E, selen, zink och betakaroten. Fettsyrornas egenskaper lindrar inflammatoriska processer som orsakas av ledförslitning, hjärt- och kärlsjukdomar. Oljan minskar även smärta vid reumatism. Krilloljan verkar positivt på immunförsvaret och vid hudbesvär såsom eksem, akne och psoriasis. Den kan även minska besvär vid PMS, ångest, stress, lättretlighet och depression. Krilloljans upptagningsförmåga är än mer effektiv än andra marina oljor vilket förklarar att endast en liten dos är effektiv detta beror på sammansättningen av lipiderna.

Detta är varför jag rekommenderar Marine Omega som innehåller krillolja:

• Innehåller astaxantin- en av de mest kraftfulla antioxidanterna som skyddar våra celler mot angrepp
• 100% naturlig produkt – inget tillsatt eller borttaget
• Hög halt av fosfolipider – gör cellmembranet optimalt i kroppen
• Blodförtunnande, för ut koldioxiden lättare från blodet.
• Lindrar inflammatoriska processer
• Naturligt skydd mot UV-strålning
• Ökar muskelstyrkan.
• Ökar syressättningen i blodet.
• Ökar DHA och EPA upptaget.
• Oljan är extremt stabil mot oxididation jämnfört med fiskolja.
* Antioxidantvärdena är 48 ggr starkare än vanlig fiskolja och 34 ggr högre än Q10.

Jag tycker om fisk och försöker äta det regelbundet. Men för säkerhetsskull så tar jag Marine Omega varje dag.

20130505-201255.jpg

Annonser

One thought on “Nyttigt är godast!

  1. Ping: Food Matters! | Serendipity for ME

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s